Uusikaupunki – Lämminhenkinen merenranta­kaupunki

Uusikaupunki on idyllinen, n. 16 000 asukkaan kaupunki Rauman (50 km) ja Turun välissä (70 km). 1800-luvun jälkipuoliskolla Uudenkaupungin kauppalaivasto oli Suomen suurimpia, ja pitkään kaupungin tärkein elinkeino olikin merenkulku. Nimestään huolimatta Uusikaupunki, kavereiden kesken Uki tai Ugi, on ylittänyt jo komean 400 vuoden iän.

Kiireetön, mutta aktiivinen kaupunki
Uusikaupunki on rakentunut kompaktiksi kokonaisuudeksi ruutukaavakeskustansa ympärille. Kaikki tärkeimmät palvelut ovat enintään vartin kävelymatkan päässä toisistaan. Lyhyet välimatkat jättävät arjen tunteihin enemmän pelivaraa – aikaa jää elämiseen. Uudenkaupungin ainutlaatuista kaupunkikuvaa satoine puutaloineen et muualta löydä!

Asunnot
Uudessakaupungissa on tusinan verran omanlaisiaan kaupunginosia ja useampi vireä kylä. Asuntotilannetta helpottamaan kaupunkiin on noussut kaksi moduuliasuntoaluetta, joiden yksiöissä, kaksioissa ja soluissa pääsee elämisen alkuun ja työnteon makuun. Kodin voi löytää myös lähikaupungeista Laitilasta (20 km) tai Raumalta (50 km).

Tutustu moduuliasuntoihin:
RK-Housing -moduuliasunnot
Rental Store Uusikaupunki

Lisää Uudenkaupungin asunnoista ja asumisesta:
Yhteispalvelupiste Passari
Uudenkaupungin vuokra-asunnot Facebookissa
Uudenkaupungin Isännöitsijäkeskus
Op-kiinteistökeskus Uusikaupunki, vuokravälitys (sähköposti)
Asuminen ja ympäristö Uudessakaupungissa
Tietoa asukkaalle

Lähiseudun asunnot

Liikuntamahdollisuuksia
Liikunnan harrastamiseen löytyy Uudestakaupungista varsin kattavat mahdollisuudet – on uimahalli, jäähalli, kuntosaleja, hevostalleja, golf-kenttä, keilarata ja jopa hiihtoputki. Kaupungissa toimii myös monta aktiivista eri lajien urheiluseuraa.

Kulttuuria
Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia tarjoavat kansalaisopisto, musiikkiopisto sekä lukuisat yhdistykset ja yritykset. Kulttuuriväkeä hemmotellaan vaihtuvilla näyttelyillä, konserteilla ja teatterilla.

Ravintoloita & yöelämää
Kaupungin ilahduttavan erilainen ravintolatarjonta ja merelliset puitteet puhkeavat täyteen kukoistukseensa kesäisin tapahtumien, mökkiläisten ja veneilijöiden vallatessa kaupungin.

Tapahtumia
Kesäisin Uudessakaupungissa päästään nauttimaan ulkoilmakonserteista, iltatoreista, erilaisista urheilutapahtumista, rockfestivaalitunnelmaa tarjoavasta Karjurockista sekä koko kansan Merefesteistä.

Kaupungin ylpeyksinä mainittakoot paikallinen koripalloseura Korihait sekä valtakunnallisesti tunnettu, hullunkurinen Bonk-museo.
 
Uusikaupunki Facebookissa